Проститутка от Родопите. Не че е от тук. Ама така се води, „на книга“. То не е и книга. Просто обяви из интернет пространството. Разни сайтове за „запознанства“. Там никой не познава никого. Само мачкане на чаршафи. Ама за 120 лева на час. Или пък 60 евро. Или пък около 600 турски лири.

Разбирателство да има. Любов.

 

Идват всякакви

 Така изрича една „жрица на любовта“. Нито е едното, нито тя е другото. Ама митове и легенди. За едното мачкане.

„Има и пазарене, какво си мислите?“, изрича двадесет и няколко годишната жена. Не прилича на толкова, но колкото каже. Всичко е някакъв аватар в реалността.

Не чини проблем.

По-важно е друго.

 

Клиентите

 „Идват за самочувствие и повдигане на нещо си…“, изрича жената и се мъчи всякакси да отклони темата.

„Завършила съм…“.

„Няма значение. Защо продавате тялото си?“, въпрос с липса на култура, но търсещ истината. Пресичаме, спираме, необходимо ни е.

„Всеки нещо продава в този живот. Някои тела, други живот. Всички са един вид проститутки“, смразява отговорът.

Тя се почесва по бедрото. Има синини. И татуировка. Стиска в ръка телефона си и пише. Нов клиент. Бизнес.

 

Пазарлъкът

 Има точно определи цени. Но някои се опитват да правят „търгашески неща“, казва дамата, която продава плът.

Срещу всякакви банкноти. Мрази пазарлъците.

 

Парите

 „120 лева за час. Това е. Разделяй си го както искаш. Приемам евро, лева, турски лири.

Важен е курсът за деня. Плащаш и получаваш. Нищо по-различно от това в голяма търговска верига. С тази разлика, че промоции няма“, казва жената.

 

Любовното лято на един…

 „Идват всякакви. Смотаняци, но и пичове. Обикновено пияни. Нямат явно кураж да са трезви. Женени, разведени, с добри семейства. Последните бягат веднага при жените си. Нещо ги хваща срам. Имах един пък дето ми предложи брак. Самотник“, откровена е дамата от улицата.

 

Оборот

 По трима клиенти на вечер, седем дни в седмицата, означава близо 3000 лева заработка. Колко са обаче, си е тяхна работа. „Няма значение“, дума разказвачката.

Пие. Надига чашата и впива поглед. Без да помръднат, изморени очи, се опитват да научат нещо.

Няма нищо.

Въпроси и отговори.

Истина и валута.

 

Познание за…

 „Аз зная себе си. Ти познаваш ли се?“, пита.

„А, кой освен теб се познава?“, се правя на отворен.

„Всички се продават в този живот. Парите са важни и всеки им се кланя. Ама мен ме сочат, а има още по-страшни случаи…“, дума.

„Достойнство отдавна няма. То е пробито и кърви. Раните се облепват с банкноти. Лепиш и не става. Кръвта изтича. Всички сме ку*ви в този свят…“, довършва.

„Родопи voice

 

 

 

 

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I