Някакъв комплексар лети и си забива автомобила на кръстовище, зарязва го смачкан и си тръгва. След ден го хващат и глобяват. Ситуацията в интернет пък е от „леке“ до „див селянин“. Въпросният също се изпъчва вербално с „Където е текло, пак ще тече, завистници“, визирайки потрошената кола. Без дори през ум да му мине, че това е жълт картон. При следващото прокапване всичко може да свърши, окончателно.

Проблемът е, че мозъците отдавна са изтекли, някъде си…

***

БГ евродепутат се похвали, че в Брюксел обмисляли да се въведе ограничение от 30 км/ч в населените места в общността. И осъществилият детската си мечта да стане милионер с минимум работа нашенец решава да чука тъпана радостно.

Чиновниците пак са го ударили а ла „правите банани“ на сергиите в Евросъюза. Нали помните, дето не можело да се продават прекалено извити в ЕС. Не знаем що, ама не можело. 

Та, подобно ограничение вече бе въведено в Париж и това отприщи масово недоволство сред шофьорите. Да не говорим за огромните задръствания.

Идеята била чудесна за у нас, като така ще се намалят катастрофите. Евродепутатчето май е тръгнало из Европата от някоя друга държава. Никакви ограничения не намаляват пътния травматизъм. Той иде от високата скорост, но поради ред други причини.

***

Преди около 30 години в населените места можеше да се шофира с до 60 километра в час. И нямаше толкова катастрофи. Но тогава хората бяха други, поколенията. Чипът бе друг. Автопаркът по-малък, комплексите също. 

Подобни ограничения има по малки улици във всеки един град в страната. В някои пък просто е невъзможна по-висока скорост. Улиците са окаяни.

И като как точно знак с 30 км/ч ще ограничи лумпеното и дрогирано леке, като то дори не спира на червен светофар?! Защото мама работи при еди кой си, тате има кинти…

И дето е текло пак ще тече. 

Някои чиновници не знаят какво е 30 км/ч. Малко по-бързо от рикша по надолнище.

Проблемът не е в скоростта, а в индивида, помислил се за богопомазан зад волана. А що се мисли за такъв? Отговорът на този въпрос ще спре трепаницата по пътищата.

От 24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I