Петя Михалевска от коалиция „БСП за България“ е най-активният смолянски депутат в 46-ото Народно събрание, сочи справка в сайта на парламента. В периода от 21 юли до 16 септември, Михалевска е била вносител и съвносител на осем законопроекта, свързани с повишаване на пенсиите, увеличаване на помощите за отглеждане на деца през втората година от майчинството и подкрепата за младите семейства. Другите нормативи предложения касаят промяната на Закона за ДДС, Закона за данъците върху доходитe на физическите лица, Закона за предучилищното и училищното образование и Закона за местните данъци и такси, като предложенията на социалистите целят подкрепа на редица сектори в страната, за да преодолеят по-лесно икономическата и здравна криза, породени от пандемията от Ковид-19. В рамките на парламентарния контрол Петя Михалевска е единственият народен представител от областта, задал въпроси, свързани с решаването на основни проблеми за жителите на Родопите. Тя е питала министрите общо 13 пъти. Сред проблемите, извадени на дневен ред пред служебното правителство, са укрепването на свлачището на главния път Смолян-Мадан, в района на село Тикале; отварянето на граничния пункт Златоград- Термес, като транспортен коридор за икономическото развитие и туризма в централните Родопи. За пръв път от години депутатът поставя и въпроса пред земеделското министерство за възможността област Смолян също да бъде включена в системата за защита от градушки, след като години наред различни част от общините в Смолянско понасят значителни щети върху земеделската реколта, която в планините означава оцеляване за хората. Михалевска е поставила пред ресорните министри и въпросите със състоянието на пътната мрежа в десетте смолянски общини, както и тяхното финансово състояние.

За разлика от Михалевска, народният представител на ГЕРБ е задал в Народното събрание едва три въпроса.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I