Чутовен скандал разтърси днес централата на БСП на Позитано“20. Изпълнителното бюро на социалистите е трябвало да утвърди проектолистите за народни представители, изпратени след одобрение на областните ръководства в страната. На практика обаче се оказало, че ИБ на БСП пренарежда листите, като се заменят едни кандидати с други, за които членове на столетницата не са дали одобрението си, а някои дори не са сред номинираните. Източници от централата изразиха възмущение и заявиха, че случващото се ще се отрази безкрайно негативно на кампанията като цяло.


Засегнат от партийните трусове заради лични амбиции се оказва и Смолян. Областният съвет на БСП, след проучване в общинските си структури, пожела водач на листата да бъде Петя Михалевска. При предишния вот тя успя да спечели мандат за социалистите в 46-о Народно събрание, въпреки ниската активност и пасивите за партията от предходни кампании, се казва в подкрепящо писмо, изпратено до "Позитано"20.


Подмяната се извършва, когато общинският лидер Милко Гавазов и Емил Хумчев застават против. Социалисти, запознати с апаратните игри вътре в партията си, споделиха за 24smolian.com, че истинската причина са личните амбиции на Хумчев да оглави листата на предстоящите избори. Също така те предоставиха и данни от личните преференции в Златоград, откъдето на предните избори като кандидат в листата беше съпругата на Хумчев. В Златоград с префенция за Михалевска са дали вота си 413 гласоподаватели, а за Хумчева-едва 406.

За цялата област Михалевска е събрала 1233 гласа доверие, докато втория Иван Френкев 299, а жената на Хумчев 407.

След рокадата, за която социалисти са категорични, че е изцяло заради лични амбиции и стремежи, партията ще понесе загуби, каквито не са се случвали и в по-тежки условия, категорични са те.

Ето листата, която ще бъде внесена на 11 октомври за регистрация в РИК

22 СМОЛЯН:

1. Емил Минков Хумчев;

2.Нелия Костова Маринова-Янкова;

3.Севдалин Бойков Хъшимов;

4.Росица Росенова Бумбова;

5.Надежда Добрева Башова;

6.Слава Тодорова Пепеланова;

7.Георги Димитров Тонков;

8.Росен Антимов Багрянов.

Припомняме, че случилото се е прецедент в Смолян.

На снимките: 

-Емил Хумчев;

-Петя Михалевска бе приемана радушно навсякъде в Родопите в предишната кампания

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I