И какво като Комисията  за защита от дискриминация се произнесе, че зеленият сертификат е дискриминационен? Това го знаем. Адвокати и юристи също цитират чинно алинеи и членове от Конституцията и други закони. За да можем да работим трябва да се ваксинираме, по принуда. В момент, в който и лекари, и вирусолози не са на едно мнение по казуса, който го е прекарал и няма писиар тест дали да се ваксинира. И за антителата не е ясно. И докато политическото говорене продължава, хората трябва да работят, никой няма да им плаща сметките и кредитите, ако не работят.

Мнението на смолянчанка на опашка за ваксинация. Такива се извиха пред кабинетите, като само в неделния ден поставените дози в региона са 216. Допреди седмици през почивните дни се отчитаха по нула или едва няколко ваксинирани лица.

След като здравният министър издаде заповедта за задължителен зелен сертификат за повечето професии, опашки пред РЗИ-Смолян се извиха в дните за зелен коридор. Хората бяха разтревожени и никой не се ваксинира срещу опасността от вируса, а по принуда. „Аз работя в хлебопекарна и работодателят ни каза, че ако искаме да работим, трябва да се ваксинираме.

Сервитьорка съм и е задължително да се ваксинирам, хич не искам, но ще остана без работа.

Работя в държавна структура и скоро и нас ще ни задължат, а без този зелен сертификат, ограниченията са навсякъде. Преди година съм изкарала вируса, не са ми правили писиар, а и да ми бяха правили, е минала година. Имам и малко антитела, така че се налага да се ваксинирам.

Аз съм международен шофьор, без ваксина няма да мога да работя“.

Това бяха основно мненията на хората, чакащи на опашката. И може от първия път да познаете желанията за коя ваксина бяха. За Янсен, разбира се, защото тя е една доза и бързо ще получи всеки заветния зелен сертификат, а и само веднъж, поне засега, ще те боцкат.

Иначе организацията на здравната инспекция е на ниво. Влиза се по един, попълва се  декларацията за информирано съгласие, мери се кръвното и лекар ти казва за възможните реакции след ваксината. Бият ти инжекцията, дават ти картонче и това е.

На снимките: Опашка за ваксини и картончето за извършена имунизация

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I