Фирмаджия си поиска 121 100 лева, раздадени на работниците в дружеството, на което той е бил едноличен собственик на капитала и управител. Родопчанинът заведе дело, в което се опита да докаже, че сумата е изтеглена на няколко пъти от банковата му сметка без негово знание.

Финансовите тегоби за бизнеса му и шокиращото искане се разгледаха на две инстанции. Поискано бе и обезщетение за забавено плащане в размер на 28 747 лева.

Сумите били теглени в различен период от време от служител в личен състав. Работниците във фирмите получавали заплати и бонуси, като всички списъци с лицата били одобрявани от собственика на фирмата. Те били получавани с приходен касов ордер и после раздавани на служителите. Всичко пък ставало със знанието и одобрението на шефа, стана ясно в съда. Като доказателство била приложена и кореспонденция по мобилен телефон и приложението Вайбър, а техническата експертиза доказала, че няма манипулация на съдържанието. От комуникацията станало ясно, че процесните банкови операции са разрешени от собственика. Парите пък са били раздавани на служителите в дружество, на което отново той бил собственик на капитала. Окръжните магистрати в Кърджали, а по-късно и апелативните в Пловдив отхвърлиха жалбата за присвояване на средства.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I