Изплащането на възнагражденията наистина се забави, но не заради мен, а заради съпротива на председателя на РИК Росица Чакъров да ни предостави отчетите за работа на комисията“.

С тези думи пред хасковска медия, със смолянски отдел, оправда действията си областният управител Стефан Сабрутев.

Припомняме, че висшият държавен чиновник за региона изправи пред риск от спиране работата на Районната избирателна комисия след като реши да не изплаща заплатите на техническия екип в РИК. След сигнали до ЦИК и служебното правителство Сабрутев реши, че все пак полагащото се за свършената работа трябва да бъде изплатено.

„Съгласно сключените граждански договори, техниците представят отчет за свършената работа пред РИК Смолян. Районната избирателна комисия ги приема и изпраща решение на областния управител за изплащане на възнагражденията им. Това бе сторено, съответно за месеците септември и октомври. Въпреки това, заплащане не беше извършено. Областният управител изиска с писмо въпросните отчети. Те му бяха предоставени. Пренебрегнахме факта, че подобно искане е неоснователно и в противоречие на клаузите по договорите с лицата. Стореното бе с надеждата, че по този начин той ще склони да изплати полагащото им се възнаграждение. Въпреки това, днес беше заявено, че заплати ще получат всички техници само за октомври, а за септември-само четирима служители. След това негово действие и изявление последва преустановяване работата на техниците и готовността за оставка на членовете на РИК“, коментира за 24smolian.com председателят на Районната избирателна комисия Росица Чакърова.

Както вече писахме, доверен служител от фирма на областния управител е кандидатствал за място в техническия екип. Той обаче не е бил одобрен от РИК.

24smolian.com

 

 

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I