ПОЗДРАВЛЕНИЕ

От председателя на Общинския съвет Венера Аръчкова по повод 1 ноември - Ден на народните будители

Уважаеми учители, книжовници и просветители,

От името на Общинския съвет и от мое име, приемете нашите най-сърдечни поздрави по случай Деня на народните будители. На този празник се прекланяме пред онези достойни българи, които през вековете посяха просвещението в духа на нашия народ. Не трябва да забравяме и факта, че будни и духовно извисени личности живеят и днес. Няма по-голям заряд от извисяването на ценностите и идеалите, които всеки един от нас носи. Защото сме наследници на напредничави и прогресивни предци, за които духовното развитие и израстването са били основен приоритет.

Векове наред, светлината на знанието озарява пътя и укрепва вярата ни, че можем да победим злините и да се опазим като народ със свой език и история.

Днес, повече от всякога имаме нужда от духовна упора. Защото духовното отстъпва мястото си на ежедневието и битовизмите, на материалното и комерсиалното.

Общинският съвет в Смолян, с постоянната подкрепа на културните и читалищните дейци, се стреми да пази и възражда традициите и духовността, които са безкрайната съкровищница, която сме получили в наследство.

В съвременния свят, когато границите се размиват и хората общуват без езикови бариери, когато достиженията на световната култура са все по-достъпни,  ролята на Вас – днешните просветители е изключително важна. Защото чрез Вас се съхраняват и разпространяват националните ни духовни съкровища – език, култура, традиции.

Бъдете здрави, все  така вдъхновени и всеотдайни на каузата, която сте поели в професионален и житейски план!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !

ВЕНЕРА АРЪЧКОВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ- СМОЛЯН

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I