Календарът на Община Смолян за 2022 година е готов и наличен. Той отново ще се продава с благотворителна цел, като този път събраните пари ще бъдат дарени на 15-годишния Александър Сираков от Смолян.

Момчето е с детска церебрална парализа, епилепсия и спастична пареза на краката. Досега е претърпял 12 операции на крачетата. Александър не говори и не ходи. „С него съм по  24 часа и единственият човек, който работи в семейството е съпругът ми. Обграждаме го с любов и грижи. Затруднени сме да излизаме, защото живеем в  блок и не мога да го изведа навън с количката заради стълбите. Вече е по-тежък и баща му също се затруднява. Затова се нуждаем от устройство за изкачване на стълби за инвалидни колички серия 04. Това мобилно устройство/робот, което осигурява достъпност за хора с инвалидна количка“, сподели майката Силвия Кехайова.

Семейството има още един син-Кристиян Сираков, който е седмокласник. Сумата за така необходимото устройство, на което да се качва количката, е непосилна за тях, защото единственият доход, с който се издържат, е на съпруга Тодор Сираков.     

Търговските обекти, от които може да закупите календара са:

Магазин за GSM аксесоари "Rtel" в сградата на Детмаг; "Елкорект-Кокаров", Дълбоко дере; Старата книжарница в Райково; Застрахователен брокер "Балкан" - ул. „Дичо Петров“ 15; Магазин за GSM аксесоари S mobile - Кино „Дружба“; Магазин City light; Kukla beauty house - ул. „Дичо Петров“ 15.


Също така в деловодството и в Центъра за обслужване на граждани в Община Смолян.

Календарът може да се поръча и онлайн като ще  бъде изпратен чрез Еконт/Спиди. За целта, желаещите трябва да пишат на лично съобщение на фейсбук страницата  „Календар на община Смолян“ с адрес, телефон и брой календари, които искат да закупят. Цената на календара е 8 лева.

Вярваме, че и тази година всички заедно ще помогнем за по-добрия живот на едно българско дете, а освен красивите снимки, този календар ще Ви донесе още малко родопско настроение, в долния ляв ъгъл на всяка страница има QR код, сканирайки го с телефон ще може да се насладите на избрани родопски песни!

Идват най-светлите празници, може да подарите на близък човек този сътворен от Вас календар, но още по-ценното е, че по този начин ще дарите надежда на едно българско семейство!

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I