Ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежа села в Родопите постепенно се нормализира. Електрозахранването за над 100 села в области Смолян и Кърджали е възстановено, обявиха от ЕВН. Към момента продължават дейности по възстановяване и на въздушни електропроводи, скъсани от снега и от множество паднали дървета. Към 10:30 ч. на 15 декември общо 40 села в област Смолян и 20 в област Кърджали остават цялостно или частично с нарушено снабдяване с електроенергия. 

Електроразпределение Юг достави и 6 бр. мобилни генератора за възстановяване на електрозахранването за села, където са установени общо 14 счупени стълбове (железорешетъчни и железобетонни) от електроразпределителната мрежа. Това са селата Рибница, с. Фатово (обл. Смолян) , с. Бърза река, с Патица, (обл. Кърждали), както и 2 генератора в с. Новаково (общ. Асеновград). В село Бърза река екипите на ЕР Юг трябваше да изчакат спадане на нивото на река Перперек, което затрудняваше преминаването през мостовото съоръжение. Генераторите се ползват като временна мярка за осигуряване на захранване, предвид по-дългото времетраене на възстановителните дейности за тези села.

Общо над 150 екипа на Електроразпределение Юг продължават дейностите по отстраняване щетите по мрежата, включително и на места със затруднен достъп за техника.

На снимката: Доставка на генератор

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I