Спешни мерки за подпомагане на засегнатите от наводненията области, нов модел на ефективен контрол на разходите за ремонти и пълно осветляване на отговорните лица за некачествени възстановителни дейности бяха обсъдени на среща при министър-председателя Кирил Петков. В нея участваха министри, областни управители и представители на отговорни институции.

„Трябва да организираме максимално бърза реакция в подкрепа на пострадалите от наводненията. А всеки един лев, който бъде похарчен, следва да бъде защитен с детайлни и аргументирани сметки“, заяви премиерът Петков. Той бе подробно информиран от областните управители на Благоевградска, Смолянска и Кърджалийска област за щетите от наводненията като за щастие пострадали български граждани няма.

Премиерът Петков акцентира върху нуждата от специфичен контрол на средствата за възстановителните дейности, което ще бъде знак за нов модел на прозрачност в управлението. „Време е от тук нататък да спрем да говорим за отговорни организации, а да посочваме персонално отговорните лица“, категоричен бе Петков.

По време на срещата стана ясно, че голяма част от дигите, които и в момента създават потенциална опасност, са без акт 16, въпреки че изграждането им е било заплатено. По изрично настояване на вицепремиера и финансов министър Асен Василев за всеки подобен случай ще бъде подавана детайлна информация с конкретните лица, подписвали съответните документи и ще бъде търсена отговорност.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I