24rodopi.com/Регион

Кризисно положение в
Рудозем, Неделино, ДевинскоМугла е откъснато от света-Община Смолян организира доброволци, които са се отправили към селото. Пътят за Могилица е под вода. Със сигурност има още населени места, пострадали от водното бедствие. Язовир "Пловдивци" в момента прелива заради дъждовете.

В Смилян  има залети улици от придошлата река. Наложило се да бъдат премествани автомобили. Пътят за Могилица на разсъмване беше залят. Пътят към Киселчово е отнесен на 2/3, има свлачище, а стар мост в селото е разцепен от придошлите води. В селото няма ток и вода.

Река Въча на няколко места излезе от корито си. Спряно е движението по пътя Девин -Кричим. Републиканският път е подкопан на входа на града и е опасен за преминаващи моторни превозни средства.


Добре, че е Фейсбук, за да могат хората да информират близки за състоянието си. Там, където е спряно ел.захранването и няма достъп до интернет, там какво?

Ами, да беше станал Марк Зукърбърг областен управител на Смолян, със сигурност чрез социалната мрежа щеше да е ефективен за разлика от този в момента. Не е работа само на кметовете на населени места да информират, неговата основна задача е да инициира, да бъде на терен и констатира щети, да търси държавата за помощ. Дали е свикан постоянно действащият кризисен щаб към областна администрация? Или той остава само на "хартия"?

Къде е областният управител? Нека излезе от стъкленото кълбо и за миг спре да се взира в бъдещето си, а свърши работата, ама онази истинската, за която е поставен в мекото кресло!“, призовават хора в населените места.

В Родопите това не е първото такова бедствие, но през годините независимо от политическата принадлежност, на "Стопанина на Креслото" от бул "България" 14 до този час е имало адекватни действия плюс информация към медиите за предстоящи такива и взети мерки от държавата за ситуацията в региона.

Област Смолян бедства. Дали от областна администрация ще се размърдат или  вторачени в кристалната топка си врачуват бъдещето? Поне накрая пиарът им се сети и си заработи заплатата с някое "комюнике" за обстановката, мерки и евентуални действия./24smolian

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I