Общо 155.199 км републикански пътища в Смолянска област се планират за ремонт през тази година, съобщават от Министерството на регионалното развитие. 110 км. са заложени в плановете на МРРБ и АПИ за основен ремонт, а останалите са планирани в перото за текущ ремонт и поддръжка.

За основен ремонт е предвиден пътя от Смолян до с. Горна Арда, над 29 км.

Ремонтирано ще бъде трасето Рудозем-Смолян, през Фатово. Другата отсечка, по която ще се работи, е от Печинско до разклона за с. Ерма река.

Ще се ремонтира и участъкът Момина вода – Рожен, над 11.931 км.

Планира се ремонт и по пътя за Националната астрономическа обсерватория на Рожен. Ще бъде ремонтиран пътят Доспат –Девин, а по програмата за текуща поддръжка е заложено да бъде рехабилитиран пътят Батак-Доспат.

За текущ ремонт е планиран и Чуреково-Михалково.

Гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 г. в продължение на две седмици. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година е планирано да се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I