24smolian.com/Общество

Екип лекари от водещи клиники в Истанбул посетиха Смолян, провеждайки срещи с медици и представители на лечебни заведения в областта. Основната цел на посещението е осъществяване на контакти с перспектива за сътрудничество и колаборация в областта на хирургията, урологията, здравния туризъм, посочи пред БТА доц. д-р ст.н.с. Хюсеин Кадъоглу, специалист по обща хирургия. В екипа гостуващи лекари са и проф. д-р Емрах Юрук от Истанбулската клиника BHT, д-р Тюлай Кадъоглу от Аджибадем Клиник Истанбул.

Пандемията няма да свърши скоро, защото виждаме всеки ден, че има различни мутации на вируса, коментира доц. Кадъоглу. Той допълни, че увеличението на ковид заболеваемостта в Турция напоследък е вследствие именно на циркулирането на Омикрон варианта на вируса. Знаем, че мутацията Омикрон е много лесно разпространяема, но добрата новина от нашия опит е, че Омикрон не води до висока смъртност, допълни доц.Кадиоглу. Според него около 80 процента от населението в Турция е ваксинирано.

Разговорите на групата турски медици в Смолян са насочени към създаване на екипи за съвместни операции, както и в областта на академичните изследвания, отбелязва БТА. Гостуващите лекари имат опит както в коремната хирургия, бъбречни и онкологични операции, лапароскопска и ендоскопска хирургия, така и при трансплантации.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I