Областният управител Емил Хумчев проведе първа среща с кметовете на общини в област Смолян. На нея бе обсъдена бързо влошаващата се ситуация в областта по отношение на нарастване на разпространението на COVID-19 и обхвата и контрола, отнасящ се до общинските администрации. В срещата взеха участие зам.-областният управител Младен Исаев, директорът на ОД на МВР-Смолян ст. комисар Николай Димов и директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева, която посочи актуални данни по отношение на разпространението на болестта и разясни как общините могат да осъществяват контрол по спазване на заповедта на въведените временни противоепидемични мерки на територията на нашата област. Единодушно бе мнението на всички участници в срещата, че трябва да се търсят начини за повишаване на процента на ваксинираните лица, тъй като област Смолян е на предпоследно място в страната по завършен брой ваксинации. Към момента 21,7% от населението на областта е със завършен цикъл на ваксинация. Другата дискутирана тема от областния управител и кметовете бе готовността на общините за реализацията на приоритетни проекти. Кметовете изразиха своите големи притеснения относно сметките за ток, които трябва да платят общините, предвижданото намаляването на средствата за капиталови разходи и изравнителната субсидия.  Всеобщо бе мнението, че държавата трябва да продължи да инвестира в подобряването на инфраструктурата и пътните връзки. Областният управител Емил Хумчев увери кметовете, че винаги могат да разчитат на съдействие от негова страна и ще работи безпристрастно с всеки един от тях, тъй като кметовете са най-близо до хората и могат да съдействат най-бързо за решаването на проблемите им.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I