Някакъв 18-годишен се качва на „бавареца“ си и потегля. Едва ли си е закупил трошката, някоя си и друга поред употреба, със свои средства. Подкарва обаче смело, като преди това е прекарал през носа амфетамин, пико и пафнал една цигара трева. За по-сигурно. За да има ефект. Надрусан като индийски змиеукротител. Като утайка от опиумните барове в Южна Азия по време на колониалното деспотство на Великобритания.

Преди да стори някаква беля, наркоманчето бива спряно от полицаи и задържано.

 

***

Пет часа сутринта. Един насвяткан млад мъж решава, че е време да се прибира от купона и се качва в „БМВ“. Газ през едно от най-натоварените кръстовища по пътя за „Маказа“ и… следва прелитане на автомобила от едното платно в другото, преобръщане на колата. За щастие е нямало пехеходци.

 

***

Любимата марка на чалга-мутренските елементи в България от 90-те години се превърна в мокрия сън за младежи във втори пубертет в настоящето. Превърна ни и във втора ръка германци. Само, че единствено що се отнася до ползването на автомобили. Преди лафа беше-„Германците ги произвеждат - ние ги крадем“, сега е „Те ни ги харизват евтинджос - ние се трепем с тях“.


„Баси, Мана, Велик съм“. Това ще рече „БМВ“ по българските ширини. Десетки, а може би стотици са тежките пътни произшествия с втора ръка автомобили от тази марка в Родопите през последните десет години. Причинени от комплексирани млади хора, които мислят, че са гепили Господ за шлифера. Първият им Еверест е изкачен - „беемвенце“ и селфита с него в социалните мрежи. Някои демонстрират такава любов към автомобила си, че създават усещането, че ауспухът е преминал девствения период.

Ако разсъждаваме по Фройд, то мощността под капака компенсира размерите под бельото…

 

***

Не марката е страшна, а това, с което се олицетворяват вече две поколения хора с ментален дефицит. Втора-трета ръка кола, дрога, алкохол и газ до дупка.

Вманиячаване и гледане с умиление на всякакви простаци в политиката, които издигнаха ганьовщината и умствената непотребност в култ. В същото време всеки, който е срещу подобно поведение, е просто „харвардски боклук“.

Образованието е стъпкано и препикано. То не е нужно, то не е на почит. Важни са джипки и баварци, мерджани и тем подобни „прости с простия“.

Възхитата на едно погубено общество, което продължава да копае своето дъно.

Примерите са безкомпромисни. Съдбата също. Подобни след това се вписват в армиите на партийния башибозук или пък се вливат в бригадите общи работници на кюрдите в Западна Европа.

Те са на почит, те са в новините. Останалите са просто „тъпанарите харвардци, сорбонци, унесесейци“ и прочие.

Обществото избра простия за кумир. Сега ще бере плодовете на вота си.

Ще го праскат с 200 всякакви надрусани умствени импотенти. Щото и обществото гледа с насълзени очи подобни, докато го питат „Добра ли ееее?“, относно 50 лева за пенсии. Гледа и се прехласва. Припознава себе си в простаците в джипките. И тайно жадува да бъде като тях „Аз разпоредих, аз наредих, аз ще му размажа физиономията“. Бленуват техния живот, техните сараи, дори техните използвани кондоми на нощните шкафчета.

Останалите? Те са просто гнусни, гадни, „харвардци“ и прочие нормални хора.

Това донесе ганьовщината на най-високо ниво.

Жельо МИХОВ, 24smolian.com

На снимките:

-Полет през платното

-Този „баварец“ събори дърво и влетя в двора на къща, където минути преди това си играели две деца

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I