24smolian.com/Регион

Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обяви за сряда жълт и оранжев предупредителен код за обилни снеговалежи и за образуване на снежна покривка в осем области на страната.

С оранжев предупредителен код за снеговалежи за утре са областите: Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ. В тези области се очаква количество на валеж за денонощието да достигне 30-40 литра на квадратен метър и да се образува снежна покривка към 15-20 сантиметра.

С жълт код за 2 февруари са областите Сливен, Стара Загора и Пловдив. Количествата валеж за денонощието в южните райони на тези области ще са до 20-25 литра на квадратен метър и ще се образува снежна покривка до 10-15 сантиметра. В северните райони на тези три области снежната покривка ще е до 10 сантиметра.

Прогнозата на НИМХ за Смолян за 2 февруари: „Количество валеж за денонощието 30-40 mm и образуване на снежна покривка към 15-20 cm“.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I