309 товарни автомобила са били проверени в Смолянско в рамките на специализирана полицейска операция по линия на Европейската мрежа на службите на “Пътна полиция“ – ROADPOL.

Установени са общо 59 нарушения. Най-много от тях са свързани с управление на МПС с превишена скорост – 12 случая. 11 нарушения са заради нередовни документи на водачите и 3 с нередовни документи на превозното средство. 7 от проверените водачи, управлявали МПС без да използват обезопасителни колани. В 2 случая е констатирана техническа неизправност на ППС и товара. Един водач е със служебно прекратена регистрация и един е управлявал товарен автомобил след употреба на алкохол, под 1,2 промила, отчетени с техническо средство. Останалите нарушения са свързани с не носене на документи за управление на МПС, без технически преглед на превозната средство и др.

Значително по-малко нарушения са установени при проверените по време на акцията в областта 50 автобуса. Допуснати са 5 нарушения, като 2 са за неизползване на обезопасителен колан, останалите са свързани с нередовни документи на превозното средство и/или неговия водач.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I