4400 пл. куб. метра дърва за огрев ще бъдат отпуснати за продажба от склад от Горското в Доспат, става ясно от кореспонденция между кмета на общината Елин Радев и ръководството на държавното стопанство, обявиха от Общинската администрация.

„Във връзка със създалата се ситуация в социалните мрежи относно количествата дървесина за продажба на физически лица за лична употреба уведомяваме, че изнесената информация на сайта на Община Доспат не е спекулативна, а е в резултат на кореспонденции между Община Доспат и ТП „ДГС – Доспат“. От писмото, което публикувахме, не става ясно, че количествата дървесина за 2022 г. ще бъдат достатъчни, напротив видно е, че те са с 500  пл. куб. м иглолистни и 100 пл. куб. м широколистни дърва за огрев. по-малко в сравнение с предходната 2021 година“, уточняват от Общината.

От администрацията допълват, че през календарната 2021 г.  близо  60 души са получили отказ и не са били снабдени с дърва за огрев.

„Дали сме срок на кметовете по населени места и кметския наместник да представят актуални списъци на домакинствата и тогава ще информираме дали отпуснатите количества ще са достатъчни“, допълват от екипа на кмета Елин Радев.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I