Години наред „ВиК“ в Смолян прибира пари от абонати за услуга, която не предоставя?!

До този извод може да се стигне след като дружеството бе осъдено от хотелиер, чийто комплекс се намира на улица „Доктор Петър Берон“ в областния град.

ЕТ „Иван Макрелов“ ще трябва да получи 8820 лева от „ВиК“, реши съдът в Смолян. Едноличният търговец осъди дружеството след като се оказа, че хотелът е плащал за „канал“ на отпадъчните води, а в същото време те се изливали направо в река Черна. Оказало се, че за услугата „пречистване на отпадни води“ за хотел „Макрелов“ нямало определена точка за заустване в градската канализация. Експертизата доказала, че няма данни за изграждане на канализационен клон, който да преминава под третокласния път и да отвежда отпадъчните води от хотела и другите строежи от махала „Тиболска“ към последната ревизионна шахта на улица „Бяло море“. По този начин дружеството „ВиК“ не е предоставило услугата „отвеждане на отпадъчните води“. В същото време обаче търговецът е заплащал. Както и останалите абонати.

Напълно възможно е да започнат и други дела срещу дружеството по казуса „Плащаме, а не получаваме“.

Водният цикъл-копаене и прах заради по-скъпа вода, очаквайте!

24smolian.com

Снимка: Смолян.бг.вести

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I