На най-бедните мечтата е децата да учат. На по-„светнатите“-да бъдат част от властта. Защото тя се измерва в пълнотата и празнотата на чекмеджетата.

Жалка работа.          

Някакъв льольо се натиска да оближе де що има задник, за да влезе в листите на избираема позиция. Ако ще после да го направят и събирач на такси в кенефа на ведомството.

Всяка година се въртят едни баници с късмети. И поне там загубили няма.

„Мечтата ми е да бъда политик“, викаше един ментален несретник от Родопите преди години. Като го питаш „Какво според теб е това?“, той мълчи. Реди междуметия. Не може, бе. Не може да отговори. Но е нещо голямо за него.

Към днешна дата умира да се снима. С когото срещне. Изпъчен, горд, като „Ленин сред народа“. Пардон, електората. Ухилен до уши, сякаш са приписали партията на негово име.

Каквито им мечтите, такава им и съдбата, такава им и държавата…

Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

- Усещане за Европа

- Тате праща евро от Белгия, у дома учат за ползите от ЕС?!

-Да оцелееш в батака

Здраве на сергия: Килограм лечение и половинка смърт

-Бягство от грижите

Мамите, мамата, ракията и фейсбук в буркани

-Родни гурбетчии все по-„европейци“:

Обеща 14, дава 12 евро на час – напускам!

-Пандемията донесе 31 млн. лева на Родопите

-67 401 ваксинирани, 17 935 с бустерни дози

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I