Българският съд пожали родопчанин, обвинен в съучастие в трафик на сирийски бежанци в Гърция. Той ще лежи 6 вместо 64 години в затвора, каквато присъда му даде гръцки правораздавателен орган.

Припомняме, че родопчанинът е предоставил автомобила си на второ лице. Превозното средство било с фалшиви регистрационни табели. След това пък било дадено на молдовец, който посрещнал на турско-гръцката граница 30 сирийци. Те били прекарани с гумени лодки от турски трафиканти през река Еврос. В село в региона на Александруполис ги поел трафикантът с предоставения му автомобил. Всичко се случило зад мелница за маслини в гръцкото село, става ясно от разследването на властите в Гърция. Всеки от мигрантите пък платил суми между 2 и 5 хиляди евро. Трябвало да бъдат транспортирани до Солун, а максималната печалба за групата се равнява на до 150 000 евро.

Гръцкият съд наложи на безработния нашенец 64 години затвор, от които реално да изтърпи 25. Окръжният съд в Кърджали прие за изпълнение присъдата, но според максималния размер, предвиждащ Наказателния кодекс в страната, а именно 6 години „лишаване от свобода“. Магистратите край Арда счетоха, че осъденият  не е с висока обществена опасност, с оглед семейното му положение, чистото му съдебно минало и трудовата му ангажираност.

Наказанието трябва да се изтърпи при първоначален „общ“ режим.

На снимката: Задържане на каналджии с мигранти в Родопите

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I