„Как може на роми да дадат жилище, на мен не?! Живея със страх, че може да ми стане лошо, защото съм с епилепсия. Всичко ми е изтекло относно наказанията...“

Това обяви смолянчанин в съда в областния град. Мъжът подаде молба за реабилитация по повод изтърпяно от него наказание „Пробация“.

От прокуратурата обаче обявиха, че са против.

Смолянчанинът е с дълга „съдебна визитка“.

„Преди години бях реабилитиран, но направих грешка. След това влезнах в затвора за девет месеца и трябваше да мине определен период. След това пак направих беля, отново в затвора. Минаха години и миналия месец пуснах молбата за реабилитация. Заклевам се, че вече не искам да се занимавам с никой от Смолян, за да не влезна в затвора“, посочи пред съда родопчанинът.

„Ядосах се и счупих стъклото на Общината. Аз живея все едно съм на пътя в един фургон временно. Моля да ми дадат жилище, аз ще си плащам наема. Как може на роми да дадат жилище, на мен не“, посочи мъжът.

От прокуратурата пък са категорични, че към настоящия момент не са изтекли предвидените в Наказателния кодекс срокове за настъпване на реабилитация и молбата е неоснователна.

Съдът предстои да обяви решението си.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I