„Един от основните проблеми е застаряването и намаляването на населението в региона. Област Смолян е изцяло планинска и изцяло разчитаме на автомобилен транспорт. Състоянието на пътищата в областта е другият основен фактор, който оказва влияние  за развитието на областта. След зимния сезон пътищата, може да кажем, че са в лошо състояние. Опитваме се да насочим вниманието на отговорните лица към този проблем. За аварийно възстановяване на пътищата в област Смолян са необходими  30-35 хил. лв., което считаме, че за АПИ е незначителен ресурс. Продължаваме с усилията да осигурим тези средства, за да може аварийно и бързо пътищата да бъдат приведени в нормално състояние за придвижване“.

Това обяви областният управител Емил Хумчев на среща с работодателски организации в Областна администрация, на която бяха дискутирани икономическите последици за България във връзка с украинската криза, възможностите за подпомагане на бизнеса и подобряването на сътрудничество между бизнес, работодатели, местните и държавни власти. 

Хумчев посочи, че за развитието на Смолянска област от изключителната важност е отварянето на ГКПП “Рудозем-Ксанти“, който от българска страна вече е завършен. Областният управител допълни, че малките и средните предприятия са основен двигател на икономиката в района.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов съобщи, че има интерес за прехвърляне на цели предприятия от Украйна в България, защото там ще мине време, докато се възстанови инфраструктурата и нормалния живот. Украински фирми вече са прехвърлили без много шум производството си в България, още преди настоящата криза, допълни Симеонов. Украйна като фирми партньори, и като  работници, които няколко поредни години помогнаха на българския туризъм да не остане без кадри по курортите и  морето, има добър имидж в България.  По думите му, предприемачите от Украйна  и работниците, ще бъдат добре приети тук. БТПП ще окаже съдействие на украинските фирми, допълни председателят.

Търговските представителства, които се регистрират в палатата, ще бъдат обслужвани в рамките на 3 часа, без да заплащат допълнително за експресна услуга.  

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Да разбираме ли, че част от тях са и биолабораториите?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I