24smolian.com/Коментари

Какво означава Z по руската бойна техника в Украйна? Този въпрос занимава де що има медия в страната. Публикува се общо взето една и съща препечатка. Която не дава никакъв отговор. Включени са дори и анализатори от DW,  които се плъзгат по повърхността с умозаключението, че просто било някаква „пропаганда“, щото било и на спортния екип на един руски спортист.

Такива им мисли из главите.

Далеч по-интригуващи са коментарите на нашенци-от „Zа победа!“, през „Zапад“, до „Z-та световна война“ (по един филм за зомбита с Брад Пит).

Геополитиката не се шифрова в букви. Тя е далеч по-сложна. Стара Европа все още не разбира, че трябва да се еманципира от силите, които не са на континента. В противен случай е обречена. Цялата битка в момента е да не се допусне руски газ до ЕС. Като следваща крачка е Европа да бъде напълно обвързана икономически със САЩ, където доларът изнемогва заради огромния външен дълг и дори е под угрозата за девалвация, призна Пол Кристи, изпълнителен директор на „Института за глобални перспективи“ на Колумбийския университет. И по думите му „Украйна няма значение“.

Естественият континентален партньор на ЕС е Русия, затова и Съюзът омекна по отношение на санкциите за внос на газ и петрол. Производствените мощности на Европа в този й икономически конгломерат са най-голямата конкуренция на САЩ. Чия е ползата тогава от слаб ЕС и омаломощена Русия?

Доларът е в основата на всичко.

А Европа не си следва интереса. Друг е въпросът дали ще доставя американски газ с „дамаджани“ през океана или в „бидони“ по въздуха.

ЕС в момента е като старица, която се води за ръка през опасно кръстовище.

А относно толкова важното Z?! Няма какво да се умува. Това е последната буква от латинската азбука.

Алфа и Омега-Началото и Краят. В чисто библейски прочит.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I