24smolian.com/Общество

12 сигнала до 112 от родопчанин под домашен арест

Родопчанин „запали“ 112 с оплакване, че бил държан десет минути в парника в двора си, за да бъде ликвидиран. Смолянчанинът обвини в това деяние полицаи, дошли да проверят дали спазва наложената му мярка „домашен арест“.

Абсурдната история влезе в съда, след като на мъжа бе наложена глоба от 2000 лева за неверен сигнал до Спешния център.

Мъжът не трябвало да напуска къщата си в смолянско село. Той бил обвиняем по досъдебно производство, а контролът на домашния арест се осъществявал чрез гривна на крака му. На няколко пъти обаче системата посочвала, че родопчанинът напуска периметъра. При обаждане по телефона той обяснявал, че се намира в двора на къщата, в близост до парника си. С пръстов отпечатък, положен на устройство монтирано в дома му, пък удостоверявал, че е там. Въпреки това била сформирана група от Районната служба по изпълнение на наказанията и полицаи, която да провери на място. Екипът дошъл с таблет и накарал мъжа да влезе в парника, за да се установи дали системата ще отчете напускане на периметъра. Той трябвало да остане там около 7-8 минути, защото за такъв период от време се отчитало движение. Вратата на парника била отворена, но…

„Ще ми съкратите живота. Вие ме тормозите! Айде, в гроба ме вкарайте!“, започнал да недоволства арестантът заради жегата в парника, отстоящ на около 30 метра от дома му. Системата отчела нарушение, а мъжът напуснал оранжерията.

Часове по-късно обаче смолянчанинът започнал да звъни на 112. В рамките на 4 часа той няколко пъти се оплаквал на служители в центъра, че полицаи са му оказали психически тормоз, а един го заплашил, че ще го „умрели“. Държали го десет минути в парника при непосилна жега, имал недостиг на въздух, искали да го ликвидират. Служителите в 112 му обяснили, че трябва да подаде жалба, но позвъняванията продължавали, а родопчанинът просто констатирал „Това е шуробаджанащина“, „Гарван гарвану око не вади“ и… „Няма да се оправи тази държава“. След поредното обаждане на място пристигнал екип на полицията, който да установи дали е застрашен живота на мъжа. След това пък последвал и акт за лъжлив сигнал в размер на 2000 лева.

След обжалване санкцията бе отменена от магистратите в Смолян, поради допуснати процесуални нарушения и поради факта, че мъжът не е посочил по телефона, че именно в този момент животът му е застрашен.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I