Обезщетение след касапницата с три жертви

„Рухнаха психически, преустановиха всякакви планове за бъдещето, загубиха интерес към живота“.

Тежките последствия от загубата на единствения син, загинал в катастрофа. С тези мотиви семейство от Родопите ще получи общо 240 000 лева обезщетение от застрахователна компания след трагедия на пътя, случила се в Неделино в нощта на 12 юни 2019 година.

Припомняме, че трима младежи загинаха при тежка катастрофа. Те били в лек автомобил „БМВ“, движещ се от село Долен към Неделино. На пътен участък, намиращ се пред бившия военен завод в родопския град, водачът на „БМВ“-то губи контрол, а превозното средство се завърта и със страничната си част се удря в насрещно движещия се микробус „Мерцедес“.


На място издъхват две от момчетата, пътуващи в лекия автомобил, а третият е закаран в тежко състояние в болницата в Златоград, където по-късно умира.

Жертвите са на 23 и 26 години.

Години по-късно родителите на един от загиналите заведоха дело с иск за обезщетение. Майката и бащата на момчето ще получат по 120 000 лева. Това реши Окръжният съд в Смолян. След обжалване, решението бе потвърдено и от апелативните магистрати в Пловдив.

Делото обаче може да достигне и до Върховния съд.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I