Всичко е наред, върви по план! Ще имаме пътища, заводи, чужди инвестиции, европейски стандарт на живот, пенсии, заплати. Толкова ще е велико всичко, че милиони ще искат да се върнат в страната, ама място няма да има.

Слава!

Това ще чуете из медиите, т.нар. „национални“. С вяра в тях около 5 до 10 процента.

Пропагандата да е жива!

Такива тъпизми за живота са рядко срещано явление. Някои хора просто живеят в паралелна действителност. Добре заплатена, разбира се.

Извън криминалните хроники, полит глупостите, поредният застрелян, ще чуете и видите какви ли не небивалици. Усмихнати муцуни за просперитета, който, като се замислим, не е спирал от 32 години. Такъв, че чак сме за завиждане. Който и да е на власт, той се пъчи. И окряква постиженията си като кокошка в село. В същото време допирните точки между двата елемента е именно кокошият мозък.

Не се ли нагледахте? Не се ли начувствахте?

 

Подпалвачите

 

Някакъв с обръсната глава и оглозган мозък пали руското знаме на „мирния парад“ на украинците. Защото повечето бяха такива на арт инсталацията „Ние сме НАТО“, която се проведе в столицата. Същият тъпунгер е и кметско синче. Като онова, другото, дето пък е последната издънка на онзи, дето рече да скопяваме българския лъв в името на Украйна. Явно вече е скопен. Ама синът му написал в социалните мрежи, малко преди на татка му глупостите, че идвало ред на всички „православни кучки“ в страната.

Представяте ли си? И всите подлоги мълчат. Пък онзи, второ поколение менте-евреин. Ха, вър`и ги разбери, що е тази злоба?! Дядо му бе казал приживе, видин марксист впрочем, „каквато държавата, такива и евреите й“.

Далновиден човек. Знаел си е продукцията из чреслата. Пък и екземплярите из родината.

Тези хора не заслужават повече коментари, те са се обрисували.

Доларовите Рамбовци, платени в аванс.

 

Рамбо трепе руснаци

 

Нали помните филма от поредицата за супер войника? В трета част героят на Силвестър Сталоун трябваше да помага на муджехидините в Афганистан в борбата им срещу Съветския съюз.

Така си стана и в действителност. Американските вестници тогава отчитаха Осама бин Ладен като „Войнът срещу Съветите“. После пропищяха от него. И сринаха Афганистан за 20 години. После за 24 часа го подариха на талибаните, бившите муджехидини.

А Рамбо беше символ през 90-те за родината ни. Великият, непобедимият американски воин.

Пръдня и половина. Наченка на бъдещата пропаганда за Великия модел на „Новите съвети“, но отвъд океана.

 


У нас

 

32 години промени. 32 години пълна разруха. Съвет към обременените мозъци, нека се разходят из някое БГ село. Там ще видят действителността.

„Липсва ми старото. Всяка къща бе пълна с народ. Сега няма хора, сградите рухват. Много е зле. Имаше работа за всички, образование, училище, почивки. Сега няма нищо. Сега семействата са разделени, а всичко се руши. Едно време бе много по-добре“, казва един човек в едно родопско село. Мнението му е споделено от болшинството все още останали в загиващите ни села. И дума не обелва за Възродителни процеси и т.н. Мъка му е. За това, че наоколо е пустош.

Това донесе утопията.

Знаете коя.

„Сега имате дънки, банани по всяко време на годината, западни коли, но нямате семейства. Щастливи ли сте?!“, пък е безкомпромисен друг жител на родопско село. Плюе на земята и проклина. Но му остава малко. Съвсем скоро няма да бъде част от „АнтиПропагандата“ на великия модел „Рамбо“.

 

Села, градове

 

Селата свършват. Остават им броени години. И после край. Градовете са в някакъв замразен режим на развитие. Разбита инфраструктура, озлобени хора. Носталгията по миналото властва в малките населени места. Тях не ги грее ухилената физиономия на Урсула с дългото име.

 

Европа

 

ЕС се държи като сляпа и глуха старица, коята се води от господаря САЩ. Налага санкции на Русия, които удрят като бумеранг самия Съюз. Всичко поскъпва, а скоро производства ще спрат. Вече има недоволства във Франция, Италия, Испания, Германия. Но това няма да го видите. По-скоро усмивката на съвременната Мона Лиза, Урсула някоя си. За нея всичко е наред. Защото тя не живее вашия свят. Тя и подобните нея са пределно задоволени.

Обединена Европа ще се срине от собствената си простотия. И недостиг на интелект.

Скоро животът ще стане нетърпим. Как става тъй? Праскаме санкции на Русия, удрят нас?! Елементарно. Ама САЩ мислят другояче.

Ще падат правителства. Ще бъде страшно.

Още малко и ще видите.

Мислете, не гледайте черпак риалитита по телевизорите.

Впрочем, Русия все още не е наложила ответни санкции на Европа. Освен, че иска да й се плаща в рубли.

 

Рамбовците

 

Виждали ли сте американски войници, контактували ли сте с тях?!

Няма по-арогантни, елементарни екземпляри. Честно. С по 50 до 100 думи в речника. Ниско остригани, като за ешек панаир. Гледат с презрение, отвисоко, сякаш не ви виждат. За тях сте просто някаква мебел в поредната държава, в която са пратени.

Димитрий Иванов бе разказал една история за Димитър Списаревски. Малко преди да забие „Месершмит“-а си в американски бомбардировач и да го свали.

Списаревски бил в софийско кабаре. Програмата започнала с химна на Третия райх. Всички станали на крака. Последвал „Шуми Марица“. Германските офицери седнали. Списаревски обърнал масата и им раздал здрави юмруци.

Какво ли ще се случи, ако наши решат да накажат за непочитание чужди сега?

Двама селяни от Плевенско пребиха едни френски командоси в нивата си. Представете си родните кръчмарски побойници.

Атака срещу НАТО ли ще се води това?

Сигурно родните сметкаджии и подлизурковци ще ги обявят за путинисти, русофили, птеродактили и каквото се сетите.

Жалки слуги.

 

Глад

 

Съвсем скоро ще настъпи. Не гледайте „Сървайвър“. Ще го почувствате, изживеете.

Европа се движи по много опасна плоскост.

Може би бунтът на гладните ще разруши модела на примирената и подчинена Европа, която се интересува повече от кривите банани и парадите на 88-мия пол.

Следва се сляпо, с фашизоидна маниакалност, един модел на поведение, който е пагубен.

Интересът на Европа е турен под изтривалката на „Старческия дом“.

А, у дома ще става все по-трудно оцеляването.

Докато нервите на „скопения лъв“ не се скъсат…

Жельо МИХОВ, 24smolian.com

На снимката:

-Рамбо

-Родопите, повече крави по улицата в града, отколкото в селата

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I