Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев ще изненада много туристи с реализирането на проекти, подобряващи туристическата инфраструктура – приоритет от Управленската му програма.

На финала са дейностите на проект, предвиждащ  изграждане на дребна туристическа инфраструктура – беседки край и в близост до водоемите, където има условия за риболов, регулирани места за отдих на рибари и туристи, места за изхвърляне на отпадъци, изграждане на информационна инфраструктура за предоставяне на актуална информация в полза на рибарските общности и туристите в общината – дигитализирана информация, посредством външен LED дисплей, поставен в метална рамка, инфо точки, указателни табели и други, които да информират туристите за подходящите места за риболов, условията за риболов и друга информация, свързана с маркетиране на природните ресурси на територията и такива свързани с риболов.

Такива атракции се изграждат в град Доспат, с. Змейца, с. Бръщен и с. Касък. Основната цел на проекта е да доведе до повишаване атрактивността на средата, свързана с предоставяне на туристически услуги и такива, в полза на малките рибарските общности.

Обща стойност на проекта е 121 744,60 лв., от които 103 482,91 лв. се осигуряват от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство и 18 261,69 лв. от държавния бюджет на република България.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I