Голямо количество скална маса се свлича между Кричим и Девин, като блокира изцяло пътното платно. Участъкът се намира в планинска местност с пресечени скални склонове с наклон над 100 % и дълбоки пропасти, които завършват с пълноводна река. За инцидента очевидци подават множество сигнали на Единния европейски номер за спешни повиквания 112, като съобщават за затрупани автомобили с хора. Постъпилата информация се потвърждава и от пътуващи от другата страна на срутището, но поради тъмнината, непроходимостта на района и продължаващото падане на камъни не може да се определи мащаба на бедствието.

Веднага след получаване на сигналите на тел. 112, към мястото на инцидента са насочени екипи на регионалните дирекции „ПБЗН” и областните дирекции на МВР в Пловдив и Смолян, линейки от центровете за „Спешна медицинска помощ” в двата града и специализирана техника от Областно пътно управление…


Сценарий на практическо занятие, с цел повишаване ефективността на ЕСС чрез подобряване на взаимодействията, координацията и общото управление на звената и екипите в тях.

Тренировката се разигра с участието на сили на МВР от службите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на полицията, екипи от Центровете за спешна медицинска помощ към Министерството на здравеопазването и от Агенция „Пътна инфраструктура” на Министерството на транспорта.

Действията се проведоха под наблюдението на директора на дирекция „Оперативни дейности” към ГДПБЗН и бивш шеф на Пожарната в Смолян ст. комисар Красимир Шотаров, както и служители от регионалните дирекции на пожарната от цялата страна.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I