24smolian.com/Общество

От 10 май започва полагането на асфалт на разкопаните улици по водния проект на Смолян.

Това увериха строителите на време на работна среща в Областна администрация.

Нейната цел бе да се проследи на какъв етап е изпълнението на проекта и да се предприемат мерки за довършване на неасфалтираните улици съгласно договорните условия на  „Червената книга“ по Фидик. Срещата  бе ръководена от главния секретар на Областна администрация Андрей Кадишев. Идеята е срещите във връзка с изпълнението водния проект да бъдат провеждани всеки месец, за да  може и гражданите да бъдат информирани за работния процес.

Възстановяването на настилките по разкопаните от месеци улици в Смолян е незадоволително, констатираха от ВиК-Смолян-възложител на проекта.

„Няма представен линеен график за  възстановяване на настилките. Работи се с едно звено, подготвени са две улици в кв. Райково- ул.„Незабравка“ и  ул. „Георги Русинов“, но засега положен асфалт няма“, каза директорът на ВиК –Смолян инж. Георги Василев.

„Имаме 14 броя улици с невъзстановени  настилки, някои от тях са от февруари 2021 г.. С писмо до инженера от 8 април 2022 г.  констатирахме, че работната програма не съответства на действителния напредък и трябва нова работна програма със срокове за възстановяване на настилки, които трябва да бъдат завършени в края на месец юни. Списъкът с улиците е изпратен, като приоритетно трябва да се асфалтират най-старо разкопаните. Те са групирани главно в „Нов център“, „Стар център“ и „Каптажа“, обясни инж. Василев. Според него няма пречка асфалтирането да започне.

От фирмата изпълнител ДЗЗД  „Пашмакли“ увериха, че от 10 май имат готовност да  започне полагането на асфалт, като ще бъдат включени още две допълнителни  групи.

На срещата стана ясно още, че от ОПОС е одобрена, без технически корекции,  верификацията за разходите за ул. Хан Аспарух“.

На проведената съвместна среща отново не присъстваха представители на фирмата, осъществяваща надзор по „Червената книга“  по Фидик. Няма представена ревизирана работна програма и график за възстановяване на асфалтовите настилки, посочи директорът на ВиК-Смолян.

Предстои старта и на втората част от проекта за Водния цикъл, която включва около 19 км. канализация и около 13 км. водопровод.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I