24smolian.com/Общество

Събраха се, напиха се в двора на училището…

Хлапета се напиха в двора на училище в Рудозем, а усещане като след тежък махмурлук налегна две магазинерки в родопския град. Жените бяха наказани с глоби  от по 2000 лева затова, че са продали алкохол на едно от децата.

Четиримата тийнейджъри се събрали в центъра на Рудозем и от чудене какво да правят, събрали пари и едното от тях отишло до магазина, за да купи галон бира. 14-годишният извършил мисията, а продавачката така и не се опитала да установи възрастта му. Хлапаците се преместили в двора на училището, разляли бирата по чашите и започнали „купона“. Малко по-късно към тях се присъединил още един непълнолетен. Бирата се оказала прекалено слаба и новодошлият финансирал закупуването на патронче водка. Отново 14-годишният се насочил към магазина, където купил спиртната напитка от продавачката, която застъпила втора смяна. Наливането с алкохол продължило, но на едно от децата не му понесъл и му прилошало. Тогава тийнейджър се обадил по телефона на бащата на момчето и му обяснил случилото се. Родителят дошъл веднага, като видял трима от младежите да държат детето му. Той взел момчето на ръце и го закарал в Спешна помощ, където малко по-късно потърпевшият бил изписан с „рецепта“ да пие повече течности, за да детоксикира организма.

Бащата отишъл и в магазина като подал сигнал до полицията.

На двете продавачки били написани актове в общ размер на 4000 лева.

Жените обжалваха санкциите, но те бяха потвърдени от съда в Мадан.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I