24smolian.com/Коментари

Политологът Евгений Дайнов изригна срещу вицепремиера Калина Константинова, която заяви във видеообръщение, че украинските бежанци ще бъдат настанени в буферни центрове в Сарафово и Елхово.

"Прибирам се малко преди 22.00 часа от поредния доста добър концерт в Нов български университет в подкрепа на Украйна. Пускам късните новини.

На ТВ екрана изгрява някаква чорлава жена, която ме гледа лошо. Освен, че ме гледа лошо, нещо ми се кара.

Избеснях на секундата: Коя си ти, чорлава и лошо гледаща жена, че ще ми се караш? Обаче се вслушах и разбрах, че (за разлика от Бойко Борисов и присъдружните му фашисти) не се кара на мен. Кара се на украинските бежанци.

Кара се, тази чорлава, лошо гледаща и неугледна жена, на жени и деца, избягали от войната. И оставили мъжете си да умират в тази война, за да имат някаква държава, в която да се върнат.

Казвала се била Константинова. Била началник на бежанците. И им съобщава, че са боклуци, към които тя вече няма да има милост: „Закрилата е право, а не задължение!“ - съскаше тази рошава чиновничка от екрана, фиксирайки ме са безмилостен поглед, който помня от едно време от представителите на Народната милиция…

Не е далеч времето, когато ще бъдете питани, какво точно правихте по време на войната. Какво ще отговорите? „Заключвахме в лагери украински жени и деца, докато техните мъже бранеха не само родината си, но и нас от руските орди.“

Засрамете се“, пък се кара на свой ред политологът от село Миндя.

Ето и какво казва Скот Ритър, бивш офицер от военноморското разузнаване на САЩ. Наричаш себе си „пленник на данните“.

„Военният бюджет на Русия за 2021 година е 43 милиарда долара. Само за 4 месеца САЩ осигури на Украйна военна помощ в размер на 53 милиарда долара.

Всички се питахме, защо Русия тръгна да воюва с под 200-хилядна армия срещу украинската, наброяваща 600 000 души? Ами защото това не е война. Операция е, за защита колективната сигурност на Русия. И тя я изпълнява доста добре. Успехът на руснаците в Украйна един ден ще се изучава в учебниците по история“, казва Ритър. Човекът, който преди десетилетия рече, че в Ирак няма оръжия за масово поразяване и се оказа прав.

 

***

Един ден всеки ще отговори какво е правил по време на войната. Едни концерти, други анализи. Едните винаги са прави.

На снимката: Скот Ритър

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I