24smolian.com/Регион

Гръцките медии предават за засилено движение по границите с България. Бензин, дрехи и хранителни продукти, които са по-евтини у нас, отново водят гърците на пазарен туризъм, обобщава fakti.bg.

Цените на бензина в Гърция доближават 2 евро и 50 цента за литър. Гръцките медии излъчват репортажи от всички гранични пунктове с България и съобщават за "кервани от леки коли", тръгнали да заредят с по-евтин бензин.

Гърците посочват в анкетите, че по няколко пъти на седмица зареждат на български бензиностанции, като разликата в цената е поне 60 евроцента за литър гориво.

Заедно с бензина си пазаруват дрехи и хранителни продукти.

Както вече 24rodopi.com писа, по-бедните гърци от малките населени места в района на Комотини все по-често преминават ГКПП „Маказа-Нимфея“, за да пазаруват в едноименния комплекс с бензиностанция и маркет край пункта, в Кирково, а някои стигат и до Момчилград, Златоград и Кърджали.

„Само на 20 км от нас, до ГКПП „Нимфея-Маказа“ бензинът е по-евтин с един лев, затова пътуваме. С едно зареждаме спестявам 35 евро, купувам си от маркета на бензиностанцията още тютюн, цигари, вино, колбаси и др. Всички хани в България са по-евтини. Минимум 100 евро съм на сметка на всяко идване“, споделя грък, който живее в периферията на Комотини.

"Изхранваме се с български стоки", казват гърците, преминаващи границата.

От другата страна на браздата вече затварят бензиностанции поради високите цени и намаленото търсене, пишат гръцките медии. Някои собственици са недоволни от това, че възможните им клиенти пазаруват всичко от България.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I