24smolian.com/Регион

Каменните стени, старите ботуши, връзката лук, историята във фугите. Печката, втъкната в огнището. Говорът на птиците нощно време. Нарушаваната тишина в мълчаливата природа. Шумът от растежа на тревата на двора. Вятърът побутва стария ръждясал чан. Звук не проронва. Не като да е на врата на овцата.

Тихият шум на спомените, безвъзвратно отлетели. Останали в миналото на селата.

Сега се чуват басовете от озвучителната система край беседката в двора на реновираната къща в другия край на населеното място.

Сега градините въздишат, непопипнати. Като млади девойки, обречени да залинеят от липса на ласки. Сега на масата се поставят промоциите на хранителните вериги. Всичко е с червения надпис от рафта в магазина. Намалението, което кара необработената земя да пъшка. Няма кръв от мазолестите ръце. Има калкулация в касовата бележка.

Това са селата ни.

Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Оставиха го в ареста: Като се напие става страшно!

-Планът, промяната, площадът

Неджми Али за пътя на Европа до сърцето на Джебел

-Господарят е прислуга

Трахана и калашници, старци и глупаци

-Бурените са свидетели на цивилизацията

Няма магарета по селата, има „коне“ под капаците

-Прилоша му: Хем с присъда, хем му отнеха 243 литра ракия!

-Има пари – има деца, няма пари – демографски срив

-705 бягат зад граница годишно

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I