24smolian.com/Общество

От 17 юни ще започне асфалтирането на 11 улици в кв. „Каптажа“, разкопани по водния проект на Смолян.

Това стана ясно по време на съвместна работна среща с представителите на заинтересованите страни в Областна администрация. Целта бе да се проследи на какъв етап е изпълнението на проекта, съгласно договорните условия. В срещата се включи и областният управител на Смолян Емил Хумчев. Присъстваха представители на ВиК-Смолян, на Община Смолян, на надзора, на фирмите-изпълнители по „Червена“ и „Жълта“ книга по Фидик.

„Много важно е този проект да бъде реализиран. Считам, че всички хора тук на тази  маса, както и гражданите на Смолян, сте достатъчно отговорни, за да може този проект да бъде реализиран успешно и да има ефект за жителите. Виждате, че там където настилките са възстановени, хората вече са си отдъхнали, че тяхната улица е асфалтирана и вече няма прахоляк, те могат да се движат спокойно. Молбата ми е все така отговорно да продължавате работата си и да завършим проекта в срок, за да не се наложи да връщаме средства. В процеса на работа винаги има напрежение, но трябва да се правят и компромиси, за да бъде реализиран успешно този проект“, заяви Хумчев.

Строителите по „Червена книга“  ударно асфалтират разкопаните улици, отчетоха от ВиК-Смолян-възложител на проекта.

„От 27 улици с невъзстановена настилка, 7 вече са асфалтирани, работи се с три звена“, заяви директорът на ВиК-Смолян инж. Георги Василев.

От 17 юни изпълнителят ДЗЗД  „Пашмакли“ е дал уверение, че  стартира асфалтирането на 11 улици в кв. „Каптажа“.

За дейностите по  „Жълта книга“ книга вече има издадено разрешение за  стартиране на строителна площадка. Втората част от проекта за Водния цикъл  включва около 20 км. канализация и около 13 км. водопровод.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I