24smolian.com/Регион

Към плажовете в Гърция с наркотици, поне за 1000 лева. Новото през настоящия сезон. След две години на ужасяващи ограничения, нашенци отново тръгнаха към Бяло море, а случаите на „нередовности“ в багажа на туристите са вече десетки.

Родните митничари обаче правят проверки в багажниците на туристите на граничния пункт. Именно така гъркиня бе арестувана на „Маказа“ преди броени дни. Младата жена пренасяла марихуана, закупена от България.

Съвсем скоро пък бе заловен жител на Стара Загора, проверен още на пункта „Чилик“ на входа на Кърджали. Полицаите открили марихуана в мъжа, запътил се към Гърция. Съдът наложи глоба на провинилия се турист в размер на 1000 лева.

Това обаче е най-малкото. Ако бе спипан при съседите ни, наказанията са далеч по-сурови.

Гърците въведоха нови правила за подобни нарушители. Няколко месеца затвор, отнемане на книжка, регистрационни номера при заловени пияни или дрогирани водачи.

„Нашенци все още смятат, че по време на почивка е позволено всичко. Това обаче не е така. Зачестяват случаите на заловени хора с наркотици на път за Гърция. Дори граждани на съседката ни идват при нас за зареждане на по-евтина дрога. В България цената на грам марихуана или амфетамин е 20 лева. При гърите е 20 евро. С общи усилия, от двете страни на границата, ще се справим с този проблем“, коментира за 24smolian.com разследващ полицай на именно подобни случаи.

Граничният пункт при Златоград е вече отворен. Само преди седмица пък смолянските полицаи извършиха десетки арести на хора с наркотици след събора на британците в село Покловник Серафимово.

Очаква ни „жежко“ лято.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I