24smolian.com/Общество/Регион

Пътят на „салатата“ от психотропни вещества

Страшната дизайнерска дрога, позната като „чай“, идва към Родопите от Пловдив.

Само преди дни млад мъж от Чепеларе отнесе глоба от 1000 лева след като бе спипан с 4 топчета от синтетичния наркотик. Мъжът бил задържан след оперативна информация, че пътува от града под тепетата към Чепеларе, зараден с наркотика. Той бил задържан в Районното управление, където дрогата била установена, укрита в джобовете му.

Мъжът бе освободен от наказателна отговорност, като му бе наложена глоба в размер на 1000 лева.

Синтетичният наркотик „чай“, познат още като „дизайнерски“ наркотик, „подправка“, „спайс“ и други, е психоактивна смес за пушене, която се състои от компоненти от растителен и синтетичен произход. Често това са тютюн, коноп, хавайски роза, градински чай, мащерка и женшен, напоена с концентриран разтвор на изкуствения наркотик JWH-018. Употребата на синтетичния наркотик „чай“ крие голяма опасност, защото той бързо предизвиква психическа и физическа зависимост, води до деградация на личността и причинява големи щети на тялото.

„Чаят“ е истинска „салата“ от психотропни вещества. Последиците от използването му наподобяват ефектите на канабиса само, че в пъти по-силни.

Преди известно време ученик колабира в Родопите след употреба на същия наркотик. В продължение на дни той бе в реанимацията на болница в региона.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I