Жельо МИХОВ, 24smolian.com

Когато забравиш, че имаш мандат…

Замисълът на социалните мрежи е бил готин. В началото. После се превръща в отходен канал за мнението.

Субективна преценка.

Изповядваш нагласата си, изпразваш причината за еректиралата настървеност и всичко заминава.

Нещо от сорта.

Способ за успокоение на тълпите.

Оказва се далеч по-сериозно.

 

Една Ева гризна ябълката

 

„Като политик, който работи за внедряване на технологиите за подобряване на живота ни, намирам невъзможността на Фейсбук да модерира обективно и в интерес на истината съдържанието си на български за голям проблем. По въпроса с предоставянето на военна помощ на Украйна, България стана пленник на шумно малцинство, което с фалшиви новини и манипулации в социалните медии успя да забави и неутрализира голямото мнозинство в парламента за истинска помощ към защитаващата се от агресия Украйна. Така системата за модериране на съдържание на Фейсбук на практика обслужи интереса на агресора от Кремъл. Същевременно много уважавани и авторитетни гласове биват блокирани, защото са организирано масово докладвани от профили с различен интерес, отново съвпадащ с този на руското правителство“

Това го казва евродепутатката Ева Майдел. С изключителна биография. Отраснала в Дупница, завършила частно школо, а след абитуриентския бал става управител на компания. После Брюксел, мъж, смяна на фамилията и т.н.

И изрекла забележителна простотия и неистина. В синтез: соц.мрежата не блокирала българите инакомислещи, пък на една шепа „правилно говорещи“ не им се давало думата.

Ева май не е гледала някоя от нац. телевизии. От сутрин до вечер излъчват „правилното мнение“. От едната шепа Монита, Ивовци, Росеновци, Евгениевци.

Вярно, че са една шепа, но кой е виновен тук за умозрението на народа? Нима след като стана Майдел, Евата забрави детството в Дупница и така се дистанцира от собствения си народ?

 

Така де, Бойко толкова подобни прати в Космоса, пардон, в Европата, че направо се превърна в туроператор.

 

Негов си проблем. Но и наш. Ева не иска чуждо мнение, пък било то и на 80 на сто от собствения й народ. Та и затова вече е Майдел.

Сега излиза, че родните били лоши, и трябвало да се ловят из соц.мрежите, като партизани. В това е проблемът на „едната шепа“. Мислят тоталитарно. Който не е с нас-е против нас.

Така ще предизвикат все повече опълчение срещу им. И ни фейс, ни сурат ще им помогне. Камо ли пък чужди фамилии. Мандатът на „господарите“ все някога свършва. Но скромната биография, с изключение на възхода, на Евата, няма как да го отчете.

Премиерът вика, че 80% от народа искал неутралитет. Те пък искали война.

 


И Байдън искал същото.

 

Плаши Китай с нея заради Тайван. Пардон, Китайско Тайпе. Това е официалното наименование от българска страна, отдавна възприела концепцията на Китай, понеже е партньор. Какво да правим в такъв случай, Ева? Да пренебрегнем позицията за Тайпето или да тръгнем на гол гъз с байдъновите бръщолевения? Апропо, кандиса май на войната в Украйна, и се насочва към далечния Изток.

Съвет, към един прекипял в ентусиазма и бързия полет в кариерата пишман политик. Не заставай срещу народа си. Един кокошарник не си сторила за него. Вождът ти поне имаше зайчарник, но в детството.

Преди да искаш виртуални арести, замисли се. Поне малко. Поне колкото позволяват възможностите.

На снимките:

-Евродепутат

-Този народ соц.мрежите няма да спрат


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I