Николай Михайлов/24smolian.com/Общество

Повече страх от зимата, отколкото от ковида

„Поради мижав интерес към войната, връщат ковида.“

Този пост се върти в социалните мрежи след като отново се завърна короната. Екшънът за хората продължава - галопираща инфлация, ниски заплати, високи сметки за битови нужди, неадекватни управленски решения, война близо до нас и за да е „пълно щастието“ пак ковид.  В съзнанието ни отново се завърна пандемията, наред с  тоталното оцеляване.

Според родопчани отсега ни подготвят, че пак ще има онлайн обучение за ученици, студенти и работещи. Причината е в кризата с доставките на гориво. Учрежденията няма да смогнат да осигурят топлото и ще се наложи бедният родопчанин да осигури целодневното отопление за децата си. Затова е и тази истерия с поредната ковид вълна. Другата причина е отново да се дават средства на лечебните заведения за клинични пътеки и тестове.

Пак ще се забравят другите болести, всичко ще е коронавирус 

 

Ще продължават да купуват хората и скъпи лекарства. Вирусът го има, но отново късно бе оповестено, че заразените растат. Криеше се заради летния сезон, където още през месец май голяма част от наетия персонал по морето кара на крак поредния щам и се самолекува. Никой не провери влизащите украинци у нас дали са болни или не. И сега изведнъж юруш на мерките и връщане на маските.

Очаквал се пик през август, после ще дойде нов щам за есента и зимата. И ще си живеем така.

 

Зимата е по-страшна

 

„Повече ме е страх как ще карам зимата отколкото от ковида.  Дървата са скъпи, към 120 лв. кубик букови, които не са нарязани и без транспорт. Като започне от октомври отоплителният сезон, та чак до май и понякога и през юни. Хората упорито говорят, че може да има и режим на тока. Поредната тежка зима ни чака и поредната скъпотия. Вече свикнахме да живеем на педал и ако бъдем спокойни и всичко в държавата ни е наред може би няма да се чувстваме добре“, споделя смолянчанин.

„Подготвят ни, че пак ни чакат ограничения, защото в хазната няма пари и защото избираме най-големите некадърници да ни управляват. Ние сме си виновни. Не шашнаха народа с войната в Украйна, ама ние достатъчно сме си шашнати с нашата война по пътищата и по празните ни джобове. Пак ще се справим някак си, обикновените хора цял живот това правим – съществуваме и оцеляваме от зима до зима, от година до година и така,“ коментира с болка смолянчанка.

 


Този път не се говори ударно за ваксините

 

Препоръчва се четвърта доза, но няма масирана атака да се боцкаме. Според експертите, компаниите, произвеждащи ваксини, трябва  да променят формулите на препаратите, така че да се борят най-ефективно с новите варианти.

Каква метаморфоза преживяха и кoвид вакcините. Вакcинираните хора не се заразяват. После вакcинираните се заразяват, но не се разболяват. Вакcинираните се разболяват, но карат по-леко заболяването. И вакcинираните боледуват, но не стигат до интензивния сектор.  Вакcинираните стигат и до интензивния сектор, но не умират.

Дойде и признанието от специалисти, че тези ваксини не помагат срещу новия щам, а хората, които са боледували, имат имунна защита.

Много от тези,  които са преболедували предишни щамове се заразяват и с новия, също и ваксинирани.

Родопчани не са изненадани от поредната ковид вълна. Повечето обаче са на мнение, че мерките ще се въведат през новата учебна година и зимния сезон, за да се правят икономии държавата. Заговори се и за температури, които трябва да поддържат през зимните месеци държавните учреждения. Всичко ни подготвя към това, че ще се студува, дано само да не сме на тъмно.

Който оцелее, оцелее. Такъв е законът на джунглата, който успешно се прилага и в нашата страна.

На снимките:

-Самотна с маска на морето

-На опашка с… найлонова торбичка на главата в Родопите

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Не искам повече да чувам за маски и ваксини! Докарах си бактериална пневмония от маските! И то не съм носила продължително време! Такава ми беше работата,от зор! Знаех,че няма да ме пазят! Но ми наложиха- работодателя гад!А много близки си увредиха здравето с ваксините! Имам приятелка,която почина след 2 ра доза,3 дена след поставянето!! Мамк.....а ви изроди!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I