24smolian.com/Регион

Шефкет Чападжиев – един от най-скъпите синове на Родопите пристигна от Чикаго в Мадан за традиционните празници на града.

Гостът и кметът Фахри Молаисенов посетиха общинската болница, където Чападжиев е бил запознат как са изразходвани до момента дарените от него средства за оборудване на лечебното заведение.

До момента голяма част от нужното оборудване е закупено: Компютърен томограф /скенер/; Синхронизиран дефибрилатор; Мобилен дигитален рентгенографски апарат; Портативен ехокардиограф; Инфузионни помпи Система електрохирургична, Електрически интензивни легла, Хематологичен анализатор; Анестезиологичен апарат; Хирургичен инструментариум и медицинска апаратура и др.

Всичко закупено, с дарените средства е обозначено със специален стикер.

Дори хирургичния инстриментариум е с логото на „Chap”.

Предстои да бъде закупена още за над 700 хил. лв апаратура от най-висок клас, като: Ултразвукова система за акушеро-гинекологична диагностика;

Универсална видео-ендоскопска система; Комбиниран аудиометър с импедансметър

Портативен тестер за изследване на отоакустични емисии при новородени и малки деца; Пациентен стол;  УНГ Юнит с микроскоп и ендоскопи; Апаратура за операционен блок;

Радиочестотен генератор с най-малко 10 електрода за безкръвни операции;

Медицинска апаратура за параметричен мониторинг; Фетален/акушерски/ монитор-регистриращ детски сърдечни тонове, контракции и параметри на майката;   Бебешка теглилка ; Видеоколпоскоп; Оборудване за патологоанатомична лаборатория

 Aвтоматичен тъканен процесор;  Ръчен ротационен микротом;  Вана за разпъване на срези

 Топла плоча;  Светлинен микроскоп;  Хистотека;  Сет за ръчно оцветяване;  Лабораторен термостат; Неврологична апаратура;  Мултиканална система за електромиография и соматосензорни евокирани потенциали;  Електроенцефалограф

Високо специализиран апарат за ранна диагностика на неоплазми на устната кухина.

Чападжиев е изразил задоволството си от новата апаратура и впечатленията си от обновеното болнично заведение и пожелал на екипа на болницата със здраве да ползват новите придобивки.

Общинският кмет Фахри Молаисеновизползвал повода още веднъж да му благодари за направения огромен жест към цялата общественост в общината.

Със закупеното оборудване болницата в Мадан вече разполага  с апаратура за предоставяне на качествено медицинско обслужване.

  

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I