24smolian.com/Култура/Регион

Традицията е спазена – в  началото на септември Неделино отново е културната столица на България!

Хиляди дойдоха на площада в родопското градче за официалното откриване на Фестивала на неделинския двуглас.

Рекорден брой певци и танцьори участват в 21-вото издание на националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие “Неделино`2022“. Само участниците от чужбина са около 300, сред тях и таланти от Мексико.

Кметът на Неделино Боян Кехайов приветства участниците и гостите на културната проява, която продължава до 4 септември.

В рамките и на тазгодишния  национален фолклорен фестивал конкурсните участници ще бъдат оценявани от професионално академично жури в състав: Председател - проф. д-р Милчо Василев, членове - доц. д-р Данка Цветкова, доц. д-р Стефан Йорданов, Виолета Измирлиева.

Фестивалната програма - тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I