24smolian.com/Общество

„Това момче не може да се изправи, не може да се храни самостоятелно, няма как да бъде самостоятелна личност. Разчита единствено и само на физическата, морална и емоционална подкрепа на близките си. Не може сам да се изкъпе, да иде до тоалетната. Поради липсата на сетивност не задържа тазовият резервоар, поради което това момче постоянно е на памперс, постоянно е с катетър, които трябва да бъдат подменяни на всеки четири часа“.

Част от пледоарията на адвокат в съда, чийто клиент поиска 800 000 лева обезщетение след тежка катастрофа. Инцидентът е настъпил през ноември 2019 година. Лек автомобил се блъска в крайпътен стълб, след което се преобръща. Младият мъж е пътувал в колата, а лекарите се налага да спасяват живота му. Тежките травми и увреждания станаха част от съдебния казус, в който бе поискано обезщетение от застрахователна компания. Окръжните магистрати са одобрили иск от 600 000 лева. Защитата на потърпевшия обаче поиска пред Апелативния съд в Пловдив сумата да бъде в размер на 800 000 лева.

Дружеството отказа подобно изплащане с мотиви-„това обезщетение, определено от първоинстанционния съд, не отговаря на критериите на справедливост, предвид икономически фактори, състояние на обстановката в страната, минимална работна заплата“.

„От значение е и фактът, че той напълно осъзнава състоянието си, осъзнава и необратимостта на състоянието си, което допълнително влошава емоционалното му състояние. Знае, че е сам, осъзнава, че предишните му приятели го избягват“, посочи адвокатът на потърпевшия.

В края на октомври съдът ще се произнесе с решението си.

На снимката: Демонстрации на пожарната – как се реагира при тежки ПТП

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I