24smolian.com/Общество

11-тият Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум, който се проведе в Пловдив и Смолян, беше своеобразно закрит, на най-мистичното и величествено място в България – Родопите, с празнична заря и под звуците на гайдарски състав “100 каба гайди”.

Преди това, на тържествена церемония, президентът на Югоизточно-Европейския Медицински Форум връчи специална награда на кмета на Община Смолян Николай Мелемов.

„За първи път Борда на Югоизточно-Европейския Медицински Форум взе решение да връчи приза „Заслужил кмет на Югоизточна Европа“. За мен е огромна  чест, че мога да дам лично, тази особено специална награда, именно на Николай Мелемов – кмет на Община Смолян. Истината е, че без подкрепа от стана на държавната и местната власт, без силно гражданско общество, безработата на съсловните организации и без консенсус няма как да има устойчивост в системата на здравеопазването“, коментира проф. Андрей Кехайов при връчването на приза.

„Сърдечно Благодаря! Ние всички имаме една обща цел – добро здравеопазване. За цялото общество, за гражданите на Смолян, така че винаги може да разчитате на нашата подкрепа“, категоричен беше кметът на Община Смолян Николай Мелемов.

Припомняме, че Югоизточно-Европейският Медицински Форум дни по-рано, в град Пловдив, награди заслужили медици от България и света. С приза „Заслужил лекар на Югоизточна Европа“ бяха отличени: ректорът на МУ-Пловдив - проф. Марияна Мурджева и проф. Весна Кесич от Университетския клиничен център на Сърбия. На официалната церемония в Пловдив бяха наградени и Българското национално радио, Българската национална телевизия  и Пловдивската телевизия “Тракия”.

Президентът на Югоизточно-Европейския Медицински Форум изрази своята увереност, че организацията тепърва ще надгражда и развива своята значима дейност.

„Югоизточно-Европейският Медицински Форум е с кратка, но много съдържателна история. Нашата организация е Асоцииран член на Световната медицинска асоциация и е една от най-силните организации не само в Югоизточна Европа, но и в света. Убеден съм, че тепърва ще даваме своя значим принос в обмяната на безценен опит и развитието на здравеопазването у нас“, завърши проф. Кехайов.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I