24smolian.com/Туризъм

Записванията на британците за ски ваканции в България през предстоящия зимен сезон бележат ръст от 15% спрямо миналата година.

Това обяви Красимир Киряков, търговско аташе на страната ни в Лондон, цитиран от TravelNews. Той е разговарял с туроператорите и авиокомпании, които отчитат сериозен интерес към България за ски почивки. Великобритания е най-големият пазар за зимните ни курорти Банско, Боровец и Пампорово. "Надяваме се високата инфлация, очакваната световна рецесия, нова Ковид вълна и войната в Украйна да бъдат овладяни, защото в противен случай ще се отразят на зимния сезон", каза Киряков. Според него от тези фактори ще зависят пътуванията през зимния сезон.

„На база на миналия сезон, който беше феноменален, сега имаме почти 15% повече резервации“, коментира Александър Стоянов, изпълнителен директор на туроператора Balkan Holidays, който води най-много британски туристи у нас.

Първите чартъри от Великобритания за зимния сезон се очакват за Коледа. Групите ще посрещат Нова година у нас. Планирани са полети от Лондон, Манчестър, Нюкасъл, Бирмингам, Бристол, Ийст Мидландс и др. Чартърната програма ще продължи до края на март 2023 г.

Великобритания е най-големият чуждестранен пазар за зимните ни курорти. От декември до април тази година в зимните ни курорти Банско, Боровец и Пампорово са пристигнали над 85 000 британци, което е повече дори от 2019/2020, преди пандемията, показват данните на Министерството на туризма.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I