24smolian.com/Коментари/Политика

В последните 30 години политическата класа в страната създаде толкова милионери, че разни игри и телевизионни предавания със „столове на богатството“ просто трябва да ги закрият. Само полит студия за тест на бъдещите богаташи. Отделно, за елементарния член на дадена формация политиката се превърна в трудова борса. Все ще има келепир с даден пост.

Толкова ракети-носители, с толкова космонавти, сякаш програма на НАСА.

И когато трапезата остане далеч, започват собствени „проекти“. По същество клонящи да спипат менюто на властта. С късопаметни изяви.

„Трябва да се прави разграничаване между ГЕРБ и модела "Борисов", защото в партията има много стойностни хора с огромен капацитет, които никога не са били част от управлението и не са се облагодетелствали. Моделът "Борисов" се явява токсичен за българската политическа система. Кой би повярвал на евроатлантическата ориентация, която днес заявява лидерът Бойко Борисов, като само преди 2 години се биеше в гърдите за големия успех с прокарването на "Турски поток".

Това са думите на първия „републиканец“ Цветан Цветанов. Ако не бе Борисов, Цецо най-вероятно още щеше да разнася кафета в МВР, ако не го бе треснала някоя полит секира помеждувременно. Защото, такива топори са често срещано явление в деполитизираното министерство.

"Политическите назначения в МВР вече са факт до ниво началник на група и началник на сектор, което е абсурдно за една деполитизирана система. Назначенията са от всички партии, които управляват през последните години".

Пак думи на Цветанов. Бивш вътрешен министър, останал известен с рекордния брой искания за СРС-та по негово време и многобройни назначения, премествания и прочие из структурите на ведомството.

Угнетяващото е, че съжденията на подобни бивши сътрапезници ни правят на идиоти.

Като все едно да рече „Аз бях на софрата с шефа и аверите, всички плюскаха, ама аз бях на пост и молитва“.

Не сме идиоти. А такива като „бившата дясна ръка“ с лопата да ги ринеш.

 

 


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I