24smolian.com/Общество

Протест против беззаконията по пътищата се проведе в София, в района на пешеходната пътека, където беше убита 19-годишната Виктория. Близки и приятели на момичето се събраха в квартал "Стрелбище", за да настояват за повече внимание на пътя.

Протестиращите искат и постоянен арест за шофьора на камиона със смолянска регистрация, който прегази Виктория. Мъжът беше пуснат под гаранция, след като стана ясно, че страда от епилепсия.

"Аз съм учителката ѝ по български език, познавам я като много жизнерадостно красиво момиче, момиче, изпълнено с желание за живот. Дошла съм тук, за да изразя мъката си за погубения млад живот, да почета паметта на Вики, както и на всички, които загиват по пътищата - толкова млади животи", коментира Катя Джунова пред камерата на „България он еър“.

В рамките на два часа хората преминаваха през пешеходната пътека, на която беше блъснато момичето и така блокираха движението по булеварда.

19-годишната Виктория беше пометена на булевард "Гоце Делчев" от товарен камион, който впоследствие се заби в близката спирка на градския транспорт.

59-годишният Валентин Иванов, който е бил зад волана, беше освободен срещу парична гаранция от 2 хиляди лева. Защитата му твърди, че той страда от епилепсия, но не е ясно дали е имал пристъп към момента на катастрофата.

"Престъпление е този човек да бъде пуснат за 2000 лева под гаранция, при положение, че убива човек без спирачен път и то на пешеходна пътека. Ако това са децата на съдиите, дали ще го пуснат под гаранция или ще искат да лежи", попита Станислав Хаджийски, който е жител на квартала.

"Не приемам версията, че човекът е епилептик, защото веднага след инцидента - той отиде в "Пирогов" и лекарите, след щателни изследвания, заявиха, че не са установени никакви здравословни причини за произшествието", каза Марияна Николова.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I