24smolian.com/Общество/Регион

„Знаете какви хранителни продукти слагате на масата-с какво качество, нямащо нищо общо с това от миналото. Менте сирене, менте кашкавал, хляб, какво ли още не. Земеделието бе тотално разсипано, за да отстъпи място на промоциите в чуждите хранителни вериги.

Във всеки един сектор е същото. Развиваме една примитивна икономика, в която май всички един ден ще трябва да станат IT специалисти, редящи се на опашки за „акции“ пред молове и хранителни маркети.

Все още има населени места без вода, а някакви чиновници решили да регистрират кладенците на старците по селата. Срокът изтича на 28 ноември. След това-същите се ликвидират за сметка на собственика, който носи и наказателна отговорност. „Регистрацията е необходима с цел защита интересите на гражданите при предоставяне права за черпене на вода в района на съответното населено място и ограничаване опасността от пресъхване на кладенците“.

Това са мотивите, от безумни по-безумни. Сякаш досега някой е защитавал интересите на същите тези хора. Това, което са съградили, трябва да бъде унищожено от самите тях, защото цялата държава оправихме, че до кладенците опряхме.

Май оправихме и всички язовири, а? Половин милиард лева бяха дадени за тази дейност, но парите изчезнаха безследно, а старите язовири заливат села. Други, като „Мъглене“ са се превърнали в гьолове, защото държавата няма сила да ги ремонтира. Сега ще се напълни след дъждовете и ще продължи да тече от прастарата тръба, защото ремонтът пак ще бъде „Времето не позволява“. Стотици декари обработваеми площи ще останат незасети, защото стопаните не могат да разчитат на напояване. Ето как едно нехайство обрича земеделието. Но в същото време държавата заплашва да зарива кладенци в дворовете на старците.  Държава, която няма силата не да построи язовир, а да ремонтира построен от същите тези хора в миналото, сега ща ликвидира и водоизточниците им. В частната им собственост?! Защото трябвало да има регистър?!

Това безумие може да се нарече с една-единствена дума-геноцид над собственото население“.   

Един стопанин от Родопите

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I