24smolian.com/Общество

Втората част на филма „Аватар“ навъртяла над милиард долара печалба за 14 дни.

Хората си падат по изфантазирани светове, в които всеки може да се превъплъти в това, което не е. Светове на супергерои, свръхсили. Вселени. От седалката на киносалона да се почувства сам всеки като превъплъщение на Вишну (каквото е значението на думата аватар).

Метаморфозата на човек в божество.

До финалните надписи на лентата. Ставането от седалката и изтупването на пуканките от панталоните.

Двучасовото изкушение за умовете, достигнали върха на своята непотребност. Които анализират света с чуждата фикция, с чисто търговско съзидание.

Свят, поднесен наготово. Но измислен, фалшив, кух. Просто лист, откъснат от календара в офиса, на поредния ден, месец, година. Съществуване, в което размислите са като неканени гости. Далечните, бедни роднини, които нямат място на трапезата с холестерол, който да обуздае кръвта във вените. И в крайна сметка да унищожи ритъма на сърцето.

Откъснатата страница от календара. Последната. Отчет, анализ, равносметка? Не правим нищо. Просто отваряме следващата. С идващите с нея бели косми, тъжни мисли, влажни очи и сухота в гърлата.

Така е устроен светът, животът, вселената. Така се движи всичко към своя естествен край и новото начало.

Така изпращаме поредната година, така посрещаме новата. Която ще забравим като утре и отново ще си говорим тези неща.

Беше трудно, ще бъде още повече. Тази равносметка ли да направим, тази прогноза за следващите месеци ли?

Не, няма смисъл. Ясно е.

Други неща са за прочит и заслужават внимание.

Свалете маските. Бъдете себе си. Оставете сърцата да ръководят. Те няма да ви подведат.

Човек е създаден по образ и подобие на Бог. Не извръщайте глава от хората, защото така обръщате гръб и на Бог. Не се натъжавайте толкова от злото, не скланяйте глави пред него. Вдигнете ги, с ясен взор. Чрез него човек разбира кое е добро.

Запомнете, че без сянката, светлината не може да изпъкне.

Бъдете себе си, наздраве!

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I