24smolian.com/Регион

Най-обикновен ловен излет недалеч от девинското село Грохотно приключи с тежки травми за авджия, подгонен от глиган.

Пред пусията на Садко Бодуров – председател на дружината, изскочил голям глиган, който започнал да бяга пред кучетата на около 40 метра. Бодуров стрелял два пъти и улучил дивеча. Животното обаче не паднало мъртво, а се разярило и тръгнало след ловеца, който вече с изпразнена пушка и нямало какво да направи. Скрил се зад дърво, но това не помогнало.

Глиганът започнал да удря с глава, но не успял да го закачи с глигите си и това буквално спасило живота на ловеца. Бодуров е настанен УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

От болничната стая на лечебното заведение председателят на ЛРД-Грохотно, разказа за срещата си с разярения глиган, уточняват от Съюза на ловците и риболовците в България.

Най-обикновен ловен из­лет, който не се различава по организация и очаквания от останалите. В местността „Ливище”, недалеч от село Грохотно, се организира гонката. Ловците се разставят през около 20 м. Гоначите пускат гончетата от указаните места и след около 20 минути се чува силен преследващ лай. Пред пусията на Садко Бодуров изскача голям глиган, който бяга пред кучетата на около 40 м. Бодуров стреля два пъти и дивечът е засегнат. Първоначално мисли, че изстрелите са успешни, но за кратко. Животното се изправя и тръгва към ловеца, който вече е с изпразнена пушка и се крие зад дърво.

На около метър, миг преди да го отмине, глиганът вижда човека и се връща. Настига мъжа и започва да го удря с глава – не използва глигите си и това определено спасява ловеца.

Глиганът ранява мъжа в ко­ляното на десния крак, като първоначално разкъсва сухожилие. Бодуров е съборен от животното на земята. То тръгва отново към него, но кучешкият лай го спира и то тръгва назад. Садко прави опит да зареди, но изпуска патрона и няма възможност да произведе отново изстрел. Въпреки болките в крака, като използва мига, когато кучетата ангажират вниманието на глигана, успява отново да презареди и възпроизвежда изстрел, но неуспешен. Животното „потъва” в гората, а останалите ловци идват и изнасят Бодуров до джипа, с който го закарват в центъра за спешна помощ в Девин. Констатацията на лекарите е, че кракът е счупен и ловецът спешно е закаран в „Хирургиите“ в Пловдив, където се възстановява.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I